Biografie

Deci... sa incepem cu inceputul...
Aici scriu doar despre bicicleta, nu despre viata mea. Daca vrei sa imi vezi biografia mea personala, poti accesa cu incredere Blogul Personal.


Hmm... deci, cum ziceam, sa ne intoarcem in urma, in trecuturile de...de...de... demult...
Pasiunea mea pentru biciclete a aparut in anul 1996 cand aveam doar 3 ani si cateva luni. Atunci, am primit cadou, prima Tricicleta. Atunci eram uimit ! Cum pot sa te plimbe in spate doar 3 roti ?!
Avand 3 ani, nu stiam eu .. ce sunt acelea "pedale" nu stiam cum funcioneaza "treaba" cu tricicleta. Stiam un singur lucru... misti de ghidon, schimbi directia.
Apoi, aproximativ un an, am iesit cu tricicleta prin curte, tinand-o de ghidon, si purtand-o dupa mine...
Daca era sa ma duc afara... sa ma joc, luam masinuta, o puneam pe saua de la tricicleta luam tricicleta pe langa mine si ieseam afara...
Apoi, dupa un an,  la varsta de .. vre-o 5 ani... dupa atata purtat pe langa mine, am inceput sa ma urc pe ea.
Si.. dadeam ture, si iara ma plimbam, si iara dadeam ture, cu mica tricicleta.


Apoi... am inceput sa cresc, si pentru ca mi-a fost mica tricicleta pentru mine, cand am implinit varsta de 7 ani, de ziua mea, am primit cadou, de la bunici o bicicleta noua. Era o bicicleta Pegas Compact verde.
Fiind o bicicleta pe 2 roti, iar eu  obisnuit cu 3, desigur mi-a fost greu.
In primele saptamani, a iesit bunicul meu si m-a invatat sa ma dau pe bicicleta. Dupa ce am dat 2-3 trante ( usoare, fara rani, doar cat sa iti dea putina adrenalina pentru acea varsta ) reusisem sa imi tin echilibrul.
Apoi, pentru ca maica-mea nu ma lasa sa ies pe drum cu bicicleta, ieseam in fiecare zi, si.. faceam cercuri prin curte, si ma roteam, si ma roteam, pana ma plictiseam. Mai tarziu, cand  maica-mea ma trimitea la magazin, am inceput sa ma duc pe bicicleta, urmand mai apoi sa ma dau cu bicicleta pe drum, prin fata casei.

Bicicleta Pegas Compact, era o bicicleta simpla, usor de utilizat, cu o singura viteza, fara suspensii cu frana pe torpedou.


Dupa 4 ani, pe clasa a 5-a, parintii mei  mi-au cumparat bicicleta DHS ( cea pe care o am si acum ).
Ei, iarasi greu pentru mine. Noua bicicleta, nu avea torpedou, avea suspensii, avea schimbatoare.
Din fericire, m-am obisnuit rapid cu noul sistem de franare, cu suspensiile si, am inceput sa pricep si eu care e treaba cu schimbatul vitezelor.


Apoi, am inceput sa ies tot mai des cu bicicleta, am inceput sa imi extind raza de actiune ( daca inainte ieseam doar prin fata casei, am inceput sa ies apoi, prin cartier, prin oras, prin imprejurimile orasului ).


Si, acum, am ajuns in prezent. Acum fac trasee lungi, vizitez anumite obiective turistice sau ma duc in alte orase.


In toamna anului 2010 am participat la primul concurs de biciclete Maros Bike Marathon. Cu aceasta ocazie, am decis sa particip si la alte concursuri.


Si... cam atat despre istoria mea de "biciclist".

2 comentarii:

  1. unde gasesc blogul tau personal?..pari o persona interesanta:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut... Blogul meu personal, inca nu e gata.

    Sper ca il termin cat de repede. Oricum o sa fac un anunt cand fac public blogul.

    RăspundețiȘtergere