Concursuri

In toamna anului 2010 am luat decizia de a participa la concursuri.
Aceasta nu a fost ideea mea. Parintii mei au venit cu ideea, de a ma inscrie la un club si de a participa la concursuri, dar, din cauza ca in Dej nu exista club sportiv pentru biciclete, nu au ramas decat participarile la concursuri.
Cu ajutorul si incurajarile lor, si cu incurajarile unui prieten de familie, am luat decizia de a participa la concursuri.
Pe aceasta cale, as vrea sa le multumesc lor. Fara incurajarile lor, nu ajungeam niciodata sa particip la concursuri.

Primul concurs al meu a fost Maros Bike Marathon.

Concursul s-a desfasurat in Gilau, jud. Cluj si avea lungimea de 50Km.
Traseul se afla pe munte, deci, era drum forestier.

Bineinteles la inceput aveam o gramada de intrebari in gand: "Cum o sa fie la concurs?" "Ce atmosfera o sa fie?" "Daca ma accidentez?" "Daca fac pana?" " Daca mi se strica bicicleta?" " Cum ajung eu cu bicicleta pana in Gilau la concurs?" " Ce participanti o sa fie ?". Pe langa acest fapt, mai era o problema, eram singur, nici unul din prietenii mei nu au vrut sa participe cu mine.

Cu toate acestea, in ziua de dinaintea concursului, mi-am spalat bicicleta frumos, mi-am uns lantul, suspensiile, am verificat fiecare surub, fiecare piulita si am pregatit-o pentru concursul ce avea sa urmeze a 2-a zi. Apoi, seara am plecat spre Cluj, ca sa ridic pachetul de inscriere.

In ziua concursului... 26.09.2010, m-am sculat de dimineata, mi-am pus bicicleta in bortbagajul masinii si am pornit spre Gilau. Cu cat ma apropriam mai tare de Gilau, cu atat emotiile ma  copleseau. Intr-un final ajuns acolo, mi-am dat seama, ca, mi-am facut emotiile dejaba.... era o atmosfera placuta, erai inconjurat de biciclisti, care participau la concurs pentru  pasiune, si nimic altceva.

S-a dat startul la concurs, si, am pedalat alaturi de alti sute de biciclisti, de toate varstele si toate categoriile.
Traseul a fost unul destul de solicitant, pentru ca a fost traseu de munte, pe drum forestier dar, peisajele si atmosfera de la concurs a fost superba !
Ei bine, am vazut, ca, te poti intelegi bine cu participantii, poti sa le ceri ajutorul sau poti sa tii o conversatie placuta cu ei, mai ales ca pasiunile sunt comune.

Spre fericirea mea, bicicleta a rezistat, am reusit sa termin cu bine concursul si nu m-am accidentat deloc.
Pagina oficiala a concursului este http://marathon.marosbike.ro/
Iar, rezultatele pot fii descarcate de AICI


Al 2-lea concurs la care am participat a fost "Editia Prolog de la Clujul Pedaleaza"

Deja, fiind obisnuit cu atmosfera de concurs... mi-a fost mult mai usor.
Concursul s-a desfasurat in data de 16.01.2011 in Cluj, in Parcul Rozelor, si a avut 10 ture. Fiecare tura avea lungimea de 600 m, deci, totalul a fost de 6 Km.
Chiar daca la prima vedere traseul parea unul usor, el avea niste zone foarte riscante. Prima zona, a fost o zona in care trebuia sa faci S-uri foarte stramte iar a 2-a zona riscanta, a fost un viraj brusc la dreapta pe o alee ingusta ( aici au fost cele mai multe cazaturi: participantii venind cu viteza, iar aleea fiind umeda, derapau, alunecau si cadeau cand trebuiau sa vireze brusc ). Spre norocul meu, nu am cazut nici la concursul acesta.

Spre fericirea mea, bicicleta a rezistat, am reusit sa termin cu bine si concursul acesta, si nu m-am accidentat deloc...

Pagina oficiala a concursului, se gaseste pe facebook si este http://www.facebook.com/#!/pedaleaza


Din pacate, sistemul de cronometrare, nu a reusit sa cronometreze concurentii, din aceasta cauza au aparut si problemele de clasament. Nu s-a putut face un clasament

 Al 3-lea concurs la care am participat a fost "Etapa 1 Clujul Pedaleaza" CLICK PENTRU DETALII
Al 4-lea concurs la care am participat a fost "Etapa a 2-a Clujul Pedaleaza" CLICK PENTRU DETALII
Al 5-lea concurs la care am participat a fost " Maraton Medieval Mediaş" CLICK PENTRU DETALII
Al 6-lea concurs la care am participat a fost "Etapa a 3-a Clujul Pedaleaza" CLICK PENTRU DETALII

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu