miercuri, 9 martie 2011

Etapa 1 Clujul Pedalează !

Azi in data de 6 martie 2011 a fost Etapa 1 Clujul Pedaleaza. S-a desfasurat langa hotelul Belvedere din Cluj, mai exact in Parcul Cetăţuia. Concursul se adreseaza tuturor... atat incepatorilor, avansatilor cat si elitelor.

Si acum... povestea si impresiile ...
Seara trecuta, am avut majoratul unei colege, chef de chef... distractie ...muzica...
Am ajuns acasa la ora 3 dimineata. La ora 3:15 min am fost in pat... dormeam.

La ora 7:30 m-am trezit. M-am uitat pe geam. Afara era o ploaie marunta, iar drumul era umed. Imi fac ceva de mancare... mananc, ma pregatesc putin, si trec iarasi cu privirea pe geam. Ce sa vezi ?! Afara ningea cu fulgi mari, deja era format un strat de zapada de vre-o 2-3 cm. Stiam un singur lucru. Ploaie + ninsoare + frig = noroi = dezastru. Astea sunt primele lucruri care mi-au trecut prin cap cand am vazut geamul.
Am continuat sa ma pregatesc, mi-am facut bagaje, mi-am luat haine de schimb, papuci de schimb, mi-am luat trusa cu scule, casca, ochelarii, 2 tipuri de manusi ( cu si fara degete ) mi-am luat si o caciula, in caz de frig la urechi ... Dezleg bicicleta, o aduc in casa. Arunc un ochi peste ea... totul pare sa fie in regula. Ma incalt, fac o recapitulare generala ca sa fiu sigur ca nu am uitat nimic.... si pornesc. La ora 9:10 min am iesit din casa.

Ajung la Cluj, gasesc linia de start/finish, ma pun si stau la rand pentru pachetul de inscriere si ma intalnesc cu Ovidiu, un prieten, de-al meu din Gherla. Stam putin de vorba, pana imi vine randul...
Apoi, am ajuns, si am ridicat pachetul de inscriere care continea: numarul de concurs, chip de cronometrare, autocolant "Clujul Pedaleaza", 1 pliant de la un sponsor al concursului "La Fantana", 1 plic cu autocolante si discount pentru "BikeExpert", 1 baton de ciocolata oferit de sponsorul "Cora", o sticla de 300ml iaurt sana, oferit de sponsorul "Napolact" si o diploma de participare la Clujul Pedaleaza.

Cu toate lucrurile primite, revin la masina, si imi pregatesc bicicleta. Imi pun numarul de concurs, pe bicicleta, imi iau echipamentul special pentru padalat, casca, ochelari si astept sa se dea startul.

Prima data, s-a dat startul la copiii mici, apoi la fete & +45 ani, incepatori, iar apoi urma sa se dea startul si la noi.
In jurul orei 11:00,  s-a dat startul si la avansati, categoria la care eram eu.

Am pornit foarte bine, am pedalat, si nu m-am lasat in urma. Dupa cum bine banuiam,  era mult noroi... si asa a fost. O alta problema, pe care am observat-o de la inceput, desi stiam ca asa va fii, a fost locul destul de stramt al traseului. Din aceasta cauza, nu prea puteai sa depasesti, si, chiar daca puteai, depaseai cu greu si cu inghesuiala mare, deoarece latimea drumului a fost foarte mica, noroiul a fost mare, si curbele traseului erau foarte stramte.

Am pedalat ce am pedalat, dar, pe la jumatatea primei ture, observ ceva in neregula. Frana de pe spate mi s-a blocat. Manerul franei imi era intepenit. Iau mana de pe el, iar, cand mai pun o data, observ ca manerul se misca in gol. Cablul franei de pe spate s-a desfacut din maner. Prin urmare...nu mai aveam frana pe spate deloc. Stiam ca acum, ma bazam doar pe frana de pe fata, deci, trebuia sa fiu atent la ea, sa nu o pierd cumva si pe ea. Stiam ca nu pot sa pierd timpul sa o repar, sau sa ma uit la ea. Nu puteam sa abandonez pentru frana de pe spate. Prin urmare, am continuat sa pedalez. Ghinionul meu a fost, ca s-a intamplat chiar in primul tur. Aste e... ce sa faci !?

Si am continuat pedalarea.... si orice oprire sau limitare de viteza, cu frana de pe fata. Mai tarziu mi-am dat seama, ca deja ma durea mana stanga cum a ramas toata greutatea pe o parte. Nu m-am descurajat... primul tur l-am parcurs binisor... a fost pentru mine.. "turul de recunoastere".

In al 2-lea tur, am tras si mai bine, si s-a vazut lucrul acesta si pe clasament, am avansat cu 8 locuri. Tot in al 2-lea tur, am observat ca noroiul a fost tot mai mare.

In al 3-lea tur, se observa urmarile turului 2. Intre timp a inceput sa ninga putin. Dupa ce am tras binisor si am urcat 8 locuri se intampla cea mai nasoala problema din concurs. La prima urcare din circuit noroiul deja era foarte mare, si.. ce gandesc eu, "hai sa cobor si sa urc panta pe langa bicicleta". Ma cobor linistit de pe bicicleta, si incep sa fug pe langa ea, pana in varful pantei. Cand ajung in varful pantei, urc pe bicicleta iarasi, dar, simt prea incordat muschiul gambei de la piciorul stang. Dau de 2 ori din pedale, si .... DEZASTRU ! Crampa musculara. Muschiul ma durea foarte tare, mai sa imi dea lacrimile la ochi. Nu puteam sa mai continui. Trebuia sa ma opresc. M-am oprit, am stat 15-20 de secunde linistit, si mi-a trecut durerea. Intre timp ma intrec vreo 3 participanti. M-am urcat pe bicicleta, si am continuat. Apoi, am nimerit sa fiu in spatele unui participant care ma tinea in spate si nu ma lasa sa il depasesc. Am stat o jumatate de tur tot in spatele lui si tot incercand sa il depasesc, nu am putut, pana cand, respectivul, face o manevra destul de periculoasa intr-o curba cu gheata. Ii aluneca roata, si cade. Eu fiind in spate, era sa intru in el, noroc ca am reusit sa il evit, ca... daca nu... cadeam peste el. Cu ocazia asta, am reusit sa il intrec si sa scap de el.
Am ajuns iarasi la urcarea "aia urata" dar, de data asta, nu m-am coborat pe langa bicicleta, stiam ca, in cazul in care pun piciorul jos, ma apuca iara  crampa musculara. Am pedalat cat am putut pe panta, si am reusit sa urc prin noroiul ce era, fara sa pun piciorul pe jos. Trebuie sa specific, ca prin tot noroiul care era, m-au ajutat foarte mult cauciucurile MICHELIN COUNTRY MUD (spaciale pentru noroi). S-a observat, ca nu degeaba am dat 120 de lei pe ele. Partea frumoasa este ca, a iesit intre timp si soarele.
Intre timp, arunc un ochi pe kilometraj, era oprit, s-a depus prea mult noroi pe receptorul kilometrajului si nu a mai mers. Prin urmare, nu am putut sa vad ce viteza am avut si cati kilometri am parcurs in total.

Am ajuns cu bine la linia de finish. Am reusit sa termin cu bine concursul si, norocul meu, ca nu am cazut deloc, nu m-am accidentat.

Dupa terminarea concursului, am mers cu numarul de participare la punctul de alimentare.
Punctul de alimentare, era sponsorizat de "Cora" si ne-a pus la dispozitie mai multe alimente: apa, suc, cafea, ceai, alune, cozonac, iaurt cu fructe, iaurt sana, ciocolata, glucoza, banane, portocale si mere.
Dupa ce am terminat de mancat, am fost la masina, m-am schimbat de toate hainele, care erau pline de noroi, mi-am schimbat papucii si mi-am luat haine curate, apoi am asteptat sa termine si categoria Elite.

Dupa ce au terminat si Elitele s-a facut tombola. S-au extras numere castigatoare... dar, majoritatea erau plecati. S-au extras multe numere, dar mai erau doar vreo 30 de concurenti prezenti. Dupa 15 minute de extrageri dintre care, 95% erau absente, se extrage numarul 37. Era numarul meu. Am castigat la tombola un tricou oferit de sponsorul "Garmin".

Imediat dupa tombola, am plecat spre casa pentru ca, eram obosit, si mai aveam de parcurs inca 60 km cu masina pana acasa.


In mare parte, mi-a placut ziua de astazi. A fost o zi frumoasa, cu soare, ploaie, ninsoare, zapada, gheata si  noroi. Organizarea a fost foarte buna, sponsorizarea a fost la fel de buna, cronometrarea la fel de buna.
Speram sa ne vedem cu bine si la urmatoarea etapa.





Multumim organizatorului, sponsorilor, fotografilor, spactatorilor, concurentilor si... nu in ultimul rand, ii uram La Multi Ani concurentului Elisei Miron !

Later Edit: Clasamentul a fost afisat AICI .

Am iesit pe locul 24 din 37 cu un numar total de 6 ture intr-un timp de 0:50:11 ore. La etapa aceasta am acumulat 31 puncte.

Categoria mea trebuia sa fie cea de incepatori, dar, am avut vointa de a pedala mai mult. De aceea m-am inscris la categoria avansati. Avand in vedere categoria la care m-am inscris eu sunt multumit de rezultatul pe care l-am avut.

Pentru poze, rezultate, competitii si, mai multe detalii puteti accesa pagina oficiala a concursului "Clujul Pedaleaza" chiar AICI.

Un comentariu: