marți, 17 mai 2011

Etapa a 2-a Clujul Pedalează

In data de 15 mai a fost Etapa a 2-a din Clujul Pedaleaza. Ce-a de-a 2-a etapa, s-a desfasurat in Parcul Colina din Cluj. Concursul s-a adresat atat incepatorilor, avansatilor cat si elitelor.

Si acum... intamplari si impresii...

Cu cateva saptamani inainte de concurs am avut o problema care ma tot framanta. Nu stiam la ce categorie sa ma inscriu. Aveam de ales intre 2 optiuni: prima optiune era sa ma mut la categoria "Incepatori", unde concurentii sunt incepatori, ( deci sanse mai mari de castig ) dar cu conditia ca punctele acumulate pana acum pentru clasamentul final se vor anula, iar a 2-a optiune era sa raman tot la categoria la care am fost la prima etapa, categoria "Avansati", sa mi se pastreze punctele acumulate pentru clasamentul final, iar concurentii sa fie mai buni ( deci sanse mai mici pentru castig ).
Pana la urma, dupa mai multe batai de cap, dupa multe sugestii din partea prietenilor, concurentilor si parintilor, am decis sa raman la categoria la care eram. Si asa am facut... m-am inscris la "Avansati" si acum sunt multumit de aceasta alegere.

Inainte cu 4 zile de concurs, am primit de la un prieten, o bicicleta mult mai buna decat a mea, cu care sa pot participa la concurs. Bicicleta este UNIVEGA Alpina - Full Suspension. Bicicleta are cadrul din aluminiu, 27 de viteze, frane hidraulice pe disc, suspensii piston cu aer, schimbatoare de calitate foarte buna.
Am avut la dispozitie 3 zile in care sa ma obisnuiesc cu ea. Si m-am obisnuit destul de repede. Nu am avut nici o problema cu ea. In comparatie cu bicicleta mea, parca mergea singura. Parca dadeai in gol din pedale. Aproape ca zbura. Eram fericit de acest lucru.

Al 2-lea lucru care m-a facut fericit a fost momentul in care am auzit ca impreuna cu mine, mai participa alti 3 prieteni (la categorii diferite). Primul este o cunostiinta de-a familiei, junior intre 6-8 ani. A doua persoana, este prietenul meu, Ovidiu din Gherla, care a participat la categoria Incepatori. Ce-a de-a 3-a persoana, este o cunostinta de-a familiei, care a participat la categoria 12-14 ani.

In ziua concursului m-am trezit de dimineata de la ora 6:30. Vremea era foarte frumoasa ! Am facut un dus, am mancat destul de binisor, mi-am pregatit rucsacul: mi-am pus sculele, echipamentul pentru bicicleta, costumul, casca, ochelarii, manusile, bidonul cu apa, haine si incaltaminte de schimb.
La ora 8 m-am intalnit la OMW cu Ovidiu, care a venit dupa mine, pentru ca masina mea nu avea verificarea tehnica periodica si nu puteam sa merg cu ea.

La ora 9 am ajuns in Cluj, in Parcul Colina. Apoi am mers pana la Cora, ca sa imi iau o ciocolata, apa si un energizant.
In jurul orei 10 am preluat pachetul de inscriere cu numarul de concurs impreuna cu chip-ul de cronometrare, o apa plata, un baton de cereale cu ciocolata, o sticla de 700 g sana cu fructe, diploma de participare, bon de masa, si mai multe pliante promotionale.
Dupa ce am preluat pachetul de inscriere, m-am echipat si am pornit 2 ture pe traseu in recunoastere.
In acest fel, mi-am dat seama unde sunt curbele periculoase, unde este traseu dificil, unde este de urcat si unde este de coborat. Mi-am dat seama ca traseul o sa fie epuizant, avand in vedere urcarile pe care le aveai de facut.
Dupa ce am facut tura de recunoastere... Pauza ! Am stat sa ma odihnesc si, in acelasi timp am stat spectator la categoriile din fata mea.

In jurul orei 12 s-a dat startul la categoria mea. Am facut o prostie mare !
Initial, am crezut ca la categoria "Familiei" o sa se dea startul inaintea categoriei mele, iar categoria 12-14 ani, am stiut ca o sa fie separat fata de categoria Incepatori. Dar se pare ca nu a fost asa. Categoria "Familiei" a fost ultima, iar Categoria 12-14 ani a avut startul deodata cu "Incepatorii".
Din aceasta cauza am baut energizantul si am mancat ciocolata doar cu 5-10 minute inainte de start, in loc de 30-40 minute.
Asta era cea mai mare prostie pe care am putut-o face.
Nici nu am inceput bine prima tura, ca deja imi simteam stomacul in gat. Ma tot gandeam in timp ce pedalam ce naiba sa fac?! Sa ma opresc, sa stau cateva secunde, sa ma linistesc... sa pedalez in continuare ?! poate o sa dau tot energizantul afara din mine... sa cer apa ?! sa ma umflu si cu apa ?! sau... sa nu cer?!
De oprit?! nici nu voiam sa ma gandesc la lucru asta. Nu ma cobor de pe bicicleta pana la sfarsitul concursului orice ar fi. Asadar am pedalat in continuare. Coborarile erau cele mai "nasoale" ... stateam aplecat si stomacul imi urca in cap. Asta era buna ! Era clar ! Nu ma simteam bine deloc !

Apoi, pe la tura a 3-a, mi-a trecut totul. Dar, deja eram obosit. Traseul a fost epuizant. Era mult de urcat, iar cand trebuia sa cobori aveai de coborat in S-uri. Tehnic, nu a fost deloc, dar epuizant a fost.
Pentru ca de data asta am avut bicicleta mai buna... m-am fortat la pedalat si, spre fericirea mea, nu am avut probleme cu zgarciurile sau crampele musculare.
In ultima tura, m-am fortat si mai tare... am crezut ca reusesc sa depasesc mai multi concurenti, dar se pare ca nu am reusit sa intrec decat un singur concurent. Se pare ca toti am gandit la fel in ultima tura.
Ce m-a deranjat la traseu, au fost crengile copacilor, care erau prea joase pentru intaltimea mea. Noroc ca am avut casca si ochelari, ca altfel tot ma zgariam pe fata.

In rest... totul a fost ok ... organizarea buna, traseul foarte bine amenajat.

Intr-un final am ajuns cu bine la finish. Nu am avut crampe musculare si nici zgarciuri, cu toate ca m-am fortat extrem de tare pe parcursul traseului.
Apoi, m-am schimbat, mi-am ridicat bonul de masa, si am asteptat cu nerabdare clasamentul, in timp ce expertii rulau pe traseu.
Dupa cateva minute s-a afisat clasamentul. Am iesit pe locul 25. Am fost destul de multumit... se putea si mai bine... dar, avand in vedere ca a fost greu traseul si eu nu ma simteam bine deloc.... e binisor...

Am primit 30 de puncte pentru clasamentul final. Iar cu celelalte 31 puncte acumulate la prima etapa am reusit sa acumulez un total de 61 de puncte care ma claseaza pe LOCUL 6 la categoria mea.

In urmatoarea zi, am vazut ca m-am fortat destul de tare la concurs, pentru ca  muschiul gambei de la piciorul stang mi-a ramas incordat si in acelasi timp ma si durea destul de tare (destul cat sa schiopatez).
Se pare ca durerea persista mai multe zile. Din aceasta cauza, nu pot iesi la o tura cu bicicleta cel putin o saptamana. Sper sa ma pot recupera binisor saptamana asta.

Acestea fiind spuse.... sa ne vedem cu bine la Etapa a 3-a !

Multumim organizatorilor, concurentilor, spectatorilor, fotografilor, cameramanilor, sponsorilor si, tot pe aceasta cale, vreau sa le multumesc si prietenilor care m-au ajutat cu bicicleta pentru concurs, cu transportul pana acolo si prietenilor care au fost alaturi de mine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu