duminică, 17 aprilie 2011

Spectator la Maros Bike XCO Cup

In data de 16 aprilie 2011 a fost concursul Maros Bike XCO Cup. Concursul este inscris in campionatele UCI, asta inseamna ca este un concurs international, deci participa si concurenti din tarile straine.





M-am trezut dimineata la ora 5:45 si m-am pregatit sa ma duc la Cluj.
La ora 6:22 trenul ma astepta in gara.
Am urcat in tren si la Gherla urma sa urce si prietenul meu, Ovidiu.

La ora 7:29 am ajuns amandoi in Cluj. Ne-am hotarat sa mergem pe jos, asa ca ne-am pornit repejor spre Padurea Faget. Am mers pe jos, o ora jumate si intr-un final am ajuns la Padurea Faget, unde s-a organizat concursul. Vremea a fost destul de buna. Nu era soare, nu ploua, dar era putin frig afara.
Cand am ajuns acolo erau in jur de 100 biciclisti. Eu, personal, ma asteptam la ceva mai mult... pentru ca la Maros Bike Marathon au fost in jur de 500 concurenti.

La ora 10:00 s-a dat startul la prima categorie, Hobby. Ne-am luat aparatul foto, si am mers la punctele cele mai interesante de pe traseu, ca sa facem poze. Apoi, am parcurs tot traseul, pe jos, ca sa vedem cat este de tehnic. Intr-adevar traseul era tehnic. Avea cateva puncte pe traseu cu urcari si coborari foarte periculoase. Avea sectiuni cu pietre, bolovani, radacini si denivelari. Intr-un final, cei de la categoria Hobby, au terminat concursul, cu mici cazaturi, dar totul a fost in regula.

Urmau cei de la categoria Elite. Ei aveau biciclete foarte bune. S-a vazut cum "tragea" fara mila, fiecare concurent de bicicleta... schimbau viteze,  sareau cu 60 la ora pe bolovani, sareau peste radacini. Se observa foarte bine care e diferenta dintre un biciclist amator si un biciclist elite.
La categoria Elite, au participat concurenti din 5 tari: Romania, Ungaria, Serbia, Spania si Norvegia.
Se pare ca, podiumul la Elite, a fost luat de Ungaria, iar cel mai bun loc pentru Romania, a fost locul 6 cu multiplul campion national Logigan Lucian.
Primii 15 concurenti de la categoria Elite, au primit bani si puncte pentru clasamentul UCI, puncte care ajuta la participarea la Jocurile Olimpice.

Ultima categorie a fost cea a Juniorilor. Micii concurenti au facut 3 mini-ture in jurul a cativa copaci.

Dupa ce am vazut clasamentul, ne-am pornit spre Polus Center. Asa cum era intelegerea, pe jos...
Ajunsi la Polus, am mancat si noi ceva si apoi, am intrat in magazinele de biciclete. Am stat in jur de vreo ora si am pornit pe jos spre gara.
Am luat trenul si am ajuns cu bine acasa.
In total, cred ca am umblat prin Cluj in jur de 30 km. Poate chiar mai mult... La care, se adauga si cei 10 km facuti pe langa traseul concursului.

Aceasta a fost prima mea experienta in calitate de spectator. Chiar daca nu am concurat si eu ( deoarece traseul a fost tehnic ) m-am simtit foarte bine alaturi de comunitatea ciclistilor. Am invatat si cateva lucruri noi si am facut si niste poze.

Filmari:

2 comentarii: