joi, 21 aprilie 2011

M-am ținut de promisiune !

In urma cu 3 saptamani, am promis ca o sa reiau  cat de repede traseul Dej-Unguraş-Ceaba-Gherla-Dej.
M-am tinut de promisiune si am pedalat iarasi pe traseul acesta, impreuna cu Sergiu, Cristi si Ovidiu.




Vremea a fost excelenta ! Din toate punctele de vedere !

M-am trezit marti dimineata la 7:45. Am mancat ceva la micul dejun, m-am pregatit, mi-am facut rucsacul, mi-am pus mancare pentru traseu, mi-am pregatit bicicleta si am pornit la drum.
La ora 8:35 am ajuns in Parcul Mare din Dej, unde ma asteptau Sergiu si Cristi. M-am intalnit cu ei si am pornit repejor spre Mănăstirea, unde ne-am intalnit cu prietenul nostru din Gherla, Ovidiu. Am stat la 2-3 vorbe, am analizat bicicletele si am pornit toti patru la drum. Nu mai aveam rabdare ! Desi traseul era lung, abia asteptam sa ajung la iesirea din satul Valea Unguraşului pentru ca de acolo incepea cea mai frumoasa parte din traseu.
Pedalăm, pedalăm, si iarasi pedalăm... facem 2 opriri: bem apa, mancăm un sandwich, eu m-am lasat in tricou, ca nu mai puteam de cald si apoi ajungem la capatul satului Valea Unguraşului.
Am facut cateva poze si am pornit iarasi la drum. Trecem prin belti, rauri, noroaie si pietris si ajungem in satul Ceaba.
De acolo incepea urcarea cea mai grea din traseu: aproximativ 200 m diferenta de nivel intr-o distanta mai mica de 2 km.. Din pacate, am fost prea obositi ca sa o urcam in intregime. Am incercat sa ma fortez putin si sa urc panta in zig-zag, dar am reusit sa o urc numai in proportie de 70%.
Ajunsi in varful pantei am facut o mica oprire... am schimbat 2-3 vorbe, am mancat inca un sandwich si ne-am pregatit pentru coborarea ce o aveam. Intre timp... mai râdem un pic, ne mai vin niste idei cum ar fi: "uite un nor verde"-Sergiu sau "trabuc de lebeniță"-Cristi.
Am inceput coborarea lunga de 8 km. Pe ea am prins maximul de viteza: 60,8 km/h. Am coborat foarte bine pe panta, cu o singura exceptie: intr-o curba, am derapat putin pe nisip si am fost nevoit sa reduc viteza de la 60 km/h   la   40 km/h, apoi am prins iarasi viteză pana la sfarsitul pantei.
Cand am terminat coborarea am avut toti o problema destul de mare. Apa s-a terminat si a trebuit sa rezistam fara apa urmatorii 20 km.
Pedalăm ce pedalăm .... si ajungem in Fizeşul Gherlii, unde ne hotaram sa o luam pe scurtatura spre Mintiul Gherlii ca sa nu mai  intram prin Gherla. Ne despartim de prietenul nostru, Ovidiu si  ne continuam drumul pe scurtatura care iesea spre Mintiul Gherlii.
Cand am ajuns in Mintiul Gherlii, am oprit la un magazin, de unde ne-am luat apa si... "energie" (ciocolata).
Dupa 20 de minute de oprire, pornim la drum... si ajungem cu bine in Dej.

Am ajuns cu bine acasa, nu am avut probleme cu zgarciurile, cârceii sau crampele musculare, nu am cazut si vremea a fost excelenta ! Nu a fost nici foarte cald... nici foarte frig... nu a fost nici soare puternic, nu a fost nici ploaie... a fost perfect !

Tin sa va anunt ca azi mi-am activat noul kilometraj BBB, pe care trebuia sa il activez la inceputul lui martie :)

In total am facut 76,35 km  cu o viteza constanta de 15,9 km/h  intr-un timp de pedalare de 4 ore 46 min.

In comparatie cu data trecuta: am scos un timp cu 10 minute mai bun si o constata de viteza cu 0,4 km/h mai buna.

Si.... ca si cum postarea nu a fost de ajuns....


IN PREMIERA AM FACUT PRIMUL CLIP CU BICICLETA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu