joi, 7 iulie 2011

Tura Dej-Negrileşti

In data de 6 iulie am decis sa ies la o tura cu bicicleta din mai multe motive: in primul rand, am avut un chef enorm de pedalat, in al 2-lea rand, nu am mai iesit cu bicicleta de ceva timp ( am fost plecat in excursie in Grecia, a plouat, nu am avut cu cine iesi ) si in al 3-lea rand, fac putin antrenament pentru etapa a 3-a Clujul Pedaleaza, care va avea loc in data de 17 iulie, adica peste o saptamana jumate.

Am dat telefoane si  mesaje catre colegii de echipa ( de fapt, catre echipa pe care o numesc "Dejul Pedaleaza" ) si... am reusit sa ies cu Ovidiu.

Afara, vremea a fost destul de urata. Cerul era foarte innorat, semn ca vremea ne ameninta cu ploaia. Cu o saptamana in urma... a plouat, a plouat si iar a plouat. Ne-am uitat pe internet despre starea vremii, dar din pacate, site-uri diferite cu anunturi diferite.
Am fost amandoi optimisti si, cu gandul ca o ploaie nu ne poate opri pe noi din pedalat, am pornit la drum.
Initial nu am avut o destinatie, dar ne-am hotarat sa mergem spre satul Negrileşti.
M-am uitat pe Google Earth sa vad traseul, m-am imbracat, mi-am facut rucsacul si mi-am verificat bicicleta sa vad in ce stare e...

Starea bicicletei nu a fost tocmai buna. Frana de pe spate nu prindea deloc, iar schimbatorul de pe fata nu era reglat foarte bine. Am incercat ( pentru a 3-a oara ) sa imi repar frana, dar nu am reusit nici de data asta. Asa ca... am pornit fara frana pe spate spre OMW unde m-am intalnit cu Ovidiu.

De acolo, amandoi am pornit pe centura Dejului si am luat-o in dreapta spre satul Mica.
Ajunsi in satul Mica am trecut barajul peste Someş si am ajuns la Cuzdrioara si de acolo am luat pe drumul principal.

Apoi, dupa cum stiam de pe Google Earth, trebuia sa o luam pe un drum asfaltat la stanga, ca sa mergem spre Negrileşti, dar erau mai multe drumuri care luau la stanga si nu stiam care era drumul bun. Ne-am oprit in fata tablitei pe care scria "Reteag" si am sunat un coleg. I-am explicat ca sunt la intrare in Reteag, si i-am spus sa intre si el pe Google Earth sa imi zica daca drumul care o ia spre Negrileşti este dupa intrare in satul Reteag, sau inaintea intrarii in satul Reteag.

Raspunsul pe care l-am primit de la coleg a fost acela, ca drumul spre Negrileşti era inainte de intrarea in Reteag. Deci, ne intoarcem, o luam pe "presupusul drum" si intrebam o baba:

- Buna ziua ! Acesta e drumul care duce spre Negrileşti ?
    [baba se uita suspicios spre mine]
- Păi ce ?! Aci ii Negrileşti-u ?
- Păi nu ştiu...
- Păi nu-i aici...
- Atunci unde e?
- O luaţi de la vechea moară la stânga.

Dupa ce am râs o tura buna de baba aia, si dupa ce ne-am dat seama ca nu ne putem baza pe vorbele ei ( de parca am sti noi unde a fost vechea moara ). Am facut iarasi cale intoarsa. Am intrat in satul Reteag si am luat-o pe prima la stanga.

Se pare ca... dupa 2 rataciri am reusit sa gasim drumul bun. De precizat este ca, decat sa te bazezi pe vorbele altora, mai  bine te bazezi pe istinct.
Dupa cativa kilometri, am ajuns intr-un final la destinatie. Am mancat, am baut apa, si am pornit spre casa.
Inapoi, nu am mai luat-o pe acelasi drum. Nu am mai trecut barajul prin Cuzdrioara-Mica, ci am trecut prin Dej.

L-am lasat pe Ovidiu la OMW si de acolo am trecut padurea Bungăr din Dej, ajungand cu bine acasa.

In total am facut 65,92 km cu o viteza constanta de 18,6 km/h intr-un timp de pedalare de 3:30 ore.

In general, tura a fost frumoasa, cu toate ca am avut 2 rataciri. Vremea a fost destul de buna, chiar daca au cazut 2-3 stropi marunti. Nu a fost nici foarte cald si nici frig, a fost  o vreme numai buna de pedalat.

Urmatoarea data, cand o sa am ocazia sa trec pe traseul asta... as vrea sa fac un circuit cu intoarcere prin Beclean.

Mai jos puteti vizualiza harta traseului si graficul altitudinii:


Traseu de bicicleta 1094359 - powered by Bikemap 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu