sâmbătă, 27 august 2011

Sărbătoarea Cetăţii Ciceului

In data de 23 august, m-am hotarat impreuna cu Cristi, sa ies la o tura cu bicicleta.

Eu am vrut sa merg pana la Cetatea Ciceului, pentru ca am aflat ca in ziua aceea se sarbatoreste Ziua Cetatii Ciceului, dar Cristi nu a fost deloc incantat de tura. El a vrut sa mergem la o tura scurta prin imrejurimile Dejului.

Dupa lungi insistente... am reusit sa il conving, sa mergem in satul Ciceu-Corabia, un sat din aproprierea cetatii.

Deci, mi-am facut rucsacul si am pornit spre "Lincoln", singura statuie din Parcul Mare. ( de fapt, statuia este a lui George Sorban, dar porecla este "Lincoln" ). Acolo m-am intalnit cu Cristi.

Asadar, am pornit amandoi la drum. Am pedalat binisor pana in satul Ciceu-Mihăieşti. De acolo am facut stanga spre cetate. Dupa iesirea din Ciceu-Mihăieşti, a urmat drumul rau... pietruit.

Apoi, am intrat in satul Leleşti, de unde ne-am luat apa. Apa s-a terminat destul de repede, pentru ca afara era o caldura foarte mare.

Ne-am continuat drumul pana la intersectia "Cetatea Ciceului cu Ciceu Corabia".
Acolo, dupa vorbele lui Cristi, trebuia sa o luam spre Ciceu-Corabia, dar cu multe insistente, am reusit sa il conving sa o luam spre Cetate. Asadar ne-am continuat drumul.

Mergand spre cetate, traficul a fost tot mai mare, in ciuda drumului forestier care era intr-o stare destul de proasta. Tot timpul erau cate 2-3 masini care treceau pe langa noi.
Eu, sincer m-am mirat, in mijlocul padurii la 5 km distanta de orice sat sa fie atata lume.

Intr-un final am ajuns la Serbarile Cetatii Ciceului. Acolo, deja eram cu "gura cascata". In mijlocul padurii...  la 5 km departare de  sat: muzica, mici, bere, scena, lume multa, masini multe.
Am stat cateva minute pe acolo, am facut cateva poze... si... hop... prin fata mea trec bunicii mei. Am stat impreuna cu ei vreo jumatate de ora, am mancat ceva, dupa care ne-am hotarat sa mergem la pestera de sub cetate. Am mers pe sub cetate am trecut prin tufisuri, prin spini, si am ajuns  pe un camp de sub cetate.
Se pare ca nu am luat-o pe drumul cel bun... asa ca ne-am  intors si am abandonat "misiunea" pentru ca trebuia sa ajungem si in Ciceu-Corabia.

Asadar, coboram dealurile pana jos la intersectie, de unde o luam spre satul Ciceu-Corabia.

Ajungem in capatul satului... si .. conform Google Earth trebuia sa trecem 2 dealuri ca sa ajungem in Rugăşeşti, dar se pare ca nu am nimerit nici de data asta pe drumul bun... facem un cerc, si ajungem tot in Ciceu-Corabia. Pornesc GPS-ul de pe telefon... ca... doara' daca il am.. de ce sa nu il folosesc?

Si... pornesc GPS-ul, si ma uit, si ma invart, si caut directia... si... nu stiu cum se face... ca.. tot asa...  invartindu-ma si uitadu-ma pe GPS ajung in urzici... :)) Si-apoi, am lasat balta GPS-u... si.. o luam din sat, pe un camp...
Si... mergem... si ajungem in tufisuri... si trecem prin ele... si trecem prin spini.. si ne zgariem... si.. intr-un final... ajungem la o padure deasa... asa de deasa... ca nu puteam vedea decat la 20-30 m in fata noastra.
Intram in padure... pana ajungem la o rapa... destul de mare...
Am coborat de pe biciclete..  ca sa mergem putin in cercetare... am coborat pe jos prin rapa... am mers 20 de metri... alta rapa... Am abandonat misiunea si ne-am intors la biciclete.
Apoi, am luat-o inapoi... pe o poteca ingusta... ne-am ratacit  iarasi prin padure, prin spini prin tufisuri si campuri... si nu stim cum se face... dar, ajungem in satul Leleşti.

Afara deja incepuse sa se intunece... asa ca... abandonam "misiunile" si ne intoarcem spre casa.

Cu toate ca, nu ne-am indeplinit "misiunile", ca nu am ajuns la pestera cetatii,  ca nu am ajuns in Rugăşeşti, cu toate ca ne-am zgariat in tufisuri si ne-am si urzicat putin... A fost o avenTURA faina....

Am fost bucurosi totusi, ca am vazut Serbarile Cetatii Ciceului si, am fost bucurosi ca nu am facut pana, in ciuda tufisurilor si spinilor prin care am trecut.

Din pacate.... datele referitaore la tura le-am pierdut... si nu sunt tocmai exacte:
Distanta parcursa: ~ 53 km, cu o viteza constanta de ~ 13 km/h,  intr-un timp de pedalare de ~ 4 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu