miercuri, 2 noiembrie 2011

MUNICIPIUL DEJ ARE PISTE PENTRU BICICLETE !

De astazi, 2 noiembrie 2011 municipiul Dej, are PISTE PENTRU BICICLETE !

Pana la momentul actual, prima pista pentru biciclete este facuta de la statia de benzinarie OMW de la iesirea din Dej spre Gherla, pana la magazinul Sompan. Deci Strada Crîngului din Dej, are pista de biciclete IN INTREGIME !

Pista are 2 sensuri de mers, care sunt semnalizate ca atare . Are o  latime de 1,5 m iar, acolo unde trotuarul este ingustat, pista se desfasoara pe o singura banda de mers ( 0,75 m ).

Se pare ca, in sfarsit autoritatile locale s-au mobilizat si au reusit sa faca un pas in plus asupra circulatiei exagerat de aglomerate din Dej.

Sper ca, in acest fel, populatia Dejului sa fie "stimulata" putin. Sper ca, in viitorul apropriat, dejenii sa isi scoata bicicletele din garaj, si sa lase mai usor masinile. In acest fel, poluarea din oras ar scadea, aglomeratia ar fi redusa, iar locuitorii orasului ar face putin sport. Tot in acest fel, consumul de combustibil, ar fi redus, ceea ce ar insemna un bănuţ in plus in buzunarul dejeanului !

Tin sa precizez ca, la momentul actual, Dejul are un numar foarte scazut de biciclisti in comparatie cu orasul vecin, Gherla !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu